top of page

Comença el compte enrere per a fi d'any i també per a la celebració d'una nova edició de la Sant Silvestre del Pont de Suert. Aquest any FEM 14 ANYS!!!


Qui ho anava a dir, quan al 2008, un grup d'una vintena d'amics vam quedar després de dinar d'un 31 de desembre, per córrer durant 30 minuts pels carrers del poble. L'objectiu era acomiadar-nos de l'any fent la nostra particular Sant Silvestre.

Allò va servir per engrescar-nos l'any vinent i organitzar la Sant Silvestre del Pont de Suert, la segona edició, ja que per nosaltres la "quedada del 2008" ja va comptar.

En aquestes 13 edicions hem assolit arribar a la xifra de 300 corredors en més d'una ocasió. Tot un èxit tenint en compte que estem en un lloc llunyà de les gran ciutats.
Podem seguir dient que la Sant Silvestre del Pont de Suert, segueix sent la 2ª més important de la província de Lleida, cosa que ens enorgulleix enormement i que ens segueix animant a seguir treballant.

Personalment, m'il·lusiona i m'emociona el passejar pel poble i rebre comentaris de gent que està començant a còrrer per a debutar a la Sant Sivestre del Pont de Suert o gent que s'ha convertit en corredor habitual gràcies a la Sant Silvestre. Aquests són els veritables motius per seguir treballant amb força any rere any i conservar aquest "regal" pel poble.

Aquest 2023 cel·lebrem la 14ª Edició. L'objectiu, millorar. El compromís, fer-ho. La il·lusió, seguir creixent i captar nous atletes de tots els nivells i totes les edats.
Per això, aquest any seguirem treballant amb força per a que "LAMÉSFREDA" cada cop sigui més espectacular, mantenint el mateix circuit. Es millorarà tot el que es pugui millorar i seguirem potenciant la MINI SANT SILVESTRE, aquest any la 10ª Edició,  indispensable per a promocionar l'esport de base i per a cobrir les peticions rebudes, corregint els errors i rebaixant els preus al màxim per a que la participació sigui massiva.

Escoltem, i farem el possible per a millorar la nostra Sant Silvestre, la més freda, però alhora la més càlida i amb més ambient.

Us hi esperem a tots! Fem entre tots que la cursa sigui una GRAN cursa

HISTÒRIA

La Sant Silvestre és una de les curses atlètiques més populars del món, que va començar a celebrar-se a Sao Paulo l’any 1924, i des d’aleshores s’ha estès per tot el planeta convertint-se en una cita atlètica indispensable.

 

El dia 31 de desembre del 2008 es va córrer per primera vegada la Sant Silvestre del Pont de Suert. Un grup d'amics vam sortir al carrer a acomiadar l'any corrent pels carrers del poble. Ni inscripcions, ni sortida, ni arribada, tan sols passar una bona estona amb els companys corrent abans d'acabar l'any.


L'any 2009 la cursa va ser un èxit total superant els 100 atletes corrent pels carrers del Pont de Suert, enmig d'una pluja intensa, a vegades barrejada amb neu, però que no va impedir que la gent s'animés a sortir al carrer i acomiadar l'any corrent.
 

L'any 2010 es va celebrar la III Sant Silvestre del Pont de Suert. Nous col·laboradors i un esforç de l'organització van ajudar a millorar petits aspectes per a intentar fer la cursa millor. En aquesta edició, la meteorologia va acompanyar, i es va assolir la xifra de 145 corredors, tot un èxit.

L'any 2011 la cursa va superar totes les expectatives previstes arribant a la xifra de 250 corredors. Es va incloure premi en metàl·lic per a qui superés el rècord de la prova i es va superar deixant una molt bona marca. A més, a la cursa van entrar nous col·laboradors que van ajudar a crèixer la prova en qualitat.

L'any 2012, la cursa va seguir creixent, en part gràcies a la creació de la MINI SANT SILVESTRE, un nou projecte per a potenciar l'esport de base i per a deixar gaudir també als més petits d'aquesta gran festa. La inexperiència va provocar algun error en aquesta 1ª Edició de la Mini, però això va animar a la organització a treballar amb més força per a que no tornés a succeïr.
Una petita modificació al recorregut, creiem que encertada, va fer que el poble és volqués encara una mica més amb la cursa.

L'any 2013 l'esforç de la organització va ser màxim. Una bossa del corredor espectacular amb molts regals i cura de molts detalls per a cuidar a tots els participants. La 2ª Mini es va consolidar i la cursa GRAN va crèixer en tots els sentits.
Abans del tret de sortida es va fer un petit homenatge i un minut de silenci per l'amic Juanjo Garra que ens va deixar durant l'any en un accident. El vam tenir present durant tota la cursa. Cada any hi era, i aquest any també hi va ser.

L'any 2014 va ser l'any en que el poble es va volcar i la participació es va mantenir tot i situar-se en dimecres (mal dia per al turisme a la zona). Una festa al carrer, despedint l'any fent esport. Aquest és l'objectiu de l'esdeveniment.

L'any 2015 la cursa va ser massiva, amb atletes de renom i una població volcada amb l'esdeveniment. Podem dir que "LaMésFreda" va assolir la veterania.

L'any 2016, LAMÉSFREDA va fer honor al seu nom i el fred intens va acompanyar durant l'esdeveniment. La jove corredora Berta Cabanas va pulveritzar la seva anterior marca situant-la en 18'47", aconseguint el premi en metàl·lic i establint per tant un nou rècord a batre en categoria femenina.

L'any 2017 va ser especial. La Sant Silvestre va fer una DÈCADA! 10 anys treballant pel poble, sense ànim de lucre, per a que tots els corredors locals i tots els corredors vinguts d'arreu gaudeixin d'una festa de l'esport per acomiadar l'any. Molta feina al darrere que no es veu, però que hi és. I personalment, orgullòs d'estar 10 anys "regalant" al poble aquesta festa. Si el cos ho permet, seguirem 10 anys més.

L'any 2018 i el 2019 el poble es va volcar. Ja una tradició, la Sant Silvestre és la festa esportiva dels Nadals. Petits i grans, acomiadant l'any corrent i desafiant les fredes temperatures. Locals i forasters es retroben un any més a la capital de l'Alta Ribagorça per gaudir de l'esport l´'ultim dia de l'any.

 

L'any 2020 i 2021, la pandèmia COVID-19 va obligar a "parar" per tornar amb més força.

 

L'any 2022, tot i que personalment vaig ser pare tan sols 9 dies abans i fins el dia 27 no vam sortir de la UCI, l'esdeveniment vam aconseguir tirar-lo endavant gràcies a l'esforç de tota la familia.

Esportivament parlant, Berta Cabanas va batre el seu propi record establint-lo en 18'09".

Actualment, la marca femenina es situa amb un temps de 18'09", gràcies a la jove corredora Berta Cabanas. La marca masculina està en mans d'en Mario Mazana amb un temps de 15'40".
En definitiva, moltes coses que ens recorden que aquesta cursa és un treball dels del poble per al poble i que entre tots l'hem de seguir defensant com un projecte de TOTS.

 

Us animem a que vingueu a córrer pels carrers del Pont de Suert el 31 de desembre, acomiadant-vos de l'any en un dels pobles més freds, corrent la Sant Silvestre més real.

 

Fem entre tots que aquesta cursa sigui una GRAN cursa!

bottom of page